Magyar

English

 
  •  

 

MEZÍTLÁBAS JÓGA 
Szabadtéri Jóga és Meditáció vasárnaponként

a Filozófusok kertjében

Első alkalom: 2017. április . 23. 16.00-17.30, júniustól 18.00-19.30


Tapasztald meg azt az életérzést és egy új perspektívát, melyet a szabadban végzett gyakorlás nyújt a friss levegővel, madárcsicsergéssel, határtalan kék éggel, a fák erejével, az elemek energiáival. Mindezek felébresztik a belső energiáinkat testünkben, lelkünkben.

Az összes érzékszervünk kiélesedik, hiszen a talaj egyenetlen, érzékeljük a külső hőmérsékletet, a napsütést, a szellőt, a hangokat. Többféle inger ér bennünket, mint a jógastúdiók falai között, ezért jobban összpontosul a figyelem és a jelen-lét.
Mélyebb lesz légzésünk, könnyebben kifújjuk magunkból a hét során felhalmozódott feszültséget, meg- és elengedőbbé válunk, kieresztünk, felszabadulunk! ohmmmm :)

Amikor megtanuljuk, hogyan vihetjük magunkkal a természetet, a jógázás közbeni megtapasztalásokat a hétköznapjainkba, akkor legbelül mindig otthon leszünk, békére találunk.

HELYSZÍN: Filozófusok kertje, Gellérthegy 
IDŐPONT: Általában vasárnaponként 16.00-17.30, júniustól 18.00-19.30-ig.
Kedvezőtlen időjárás esetén elmarad a gyakorlás. Kérlek, mindig érdeklődj az esemény előtt, mert lesz, hogy én is elutazom! köszi :)
JÓGASTÍLUSOK: Hatha, Vinyasa Flow, Női, ezek variációi, az aktuális igényektől függően…
MEDITÁCIÓK: különböző technikák
MENNYIÉRT? Nincsen meghatározott ár, adományos:
Ahogy érzed, mennyit ért Neked az adott óra, és mennyit tudsz erre aktuálisan áldozni, de ha éppen semennyit, ne érezd problémának, nekem nem lesz az :)
MIT HOZZ MAGADDAL:
- jógamatrac vagy polifoam
- törölköző
- pléd, kispárna (ha kell a relaxhoz)
- kényelmes ruhában gyere
- maradhatunk még beszélgetni, naplementét bambulni, hozhatsz enni-innivalót is…

Nem feltétel a jógás előélet, de a részvétel saját felelősséggel történik!

MIÉRT A SZABADBAN?
Az emberiség jelentősen eltávolodott a természettől, pedig valójában mi is a részei vagyunk. A szabadban eltöltött idő bizonyítottan gyógyító hatással van testünkre, lelkünkre, elménkre is:

- Energiarendszerünk helyreáll, újratöltődik 
- Megnyugszik az idegrendszer, mely hatással van a depresszióra, szorongásos tünetekre
- Emelkedik a légzéstudatosság, több oxigénhez jut a szervezet
- Erősödik az immunrendszer
- Csökken a vérnyomás, javul a pulzusszám
- A zöld szín harmonizálja az agyhullámokat…
és mindezek a jógázás hatásaival kiegészülve! 

A jóga egy mezítlábas műfaj, mely a felszabadultságot, természetességet szimbolizálja, és a természetben végezve még intenzívebb hatással van ránk, szaladgálhatunk is a pázsiton… Ha úgy érzed, vágysz erre az életérzésre, szeretettel várlak, csatlakozz hozzánk, ne hagyd otthon a barátaid, szeretteid, kutyádat sem! :)

OmShanti
Viki
Bővebben:
http://utazohm.blog.hu/
2017/04/07/kapcsolodas_a_termeszettel_jogazz_a_szabadban

Bejelentkezés: 
shivajogasziget@gmail.com
Tel: 06 20 235 8738

A HELYSZÍNRŐL – melynek szelleme és üzenete is csodás
A szobrász, Wagner Nándor így írt az ottani szoborkompozícióról: „Tanító szobor együttes ez! Zarándokhely, meditációs helyszín. Az emberiség egymással való megbékélésének szentélye.”
Kertjének kapujában ez az üzenet áll:
„Egymás jobb megértéséért”, mely az egymás iránti toleranciát és a békés egymás mellett élést szimbolizálja, a világvallások jelentős alakjait és vezetőit ábrázolja, Ehnaton, Jézus, Buddha, Lao-ce, Ábrahám, Mahatma Gandhi, Bódhidharma és Assisi Szent Ferenc. 

Közlekedés:
a Gellért-hegyi víztározó tetején található, a Hegyalja út-Sánc utca-Orom utca által határolt területen. 
A 8-as, 27-es, 112-es és 239-es buszok Sánc utca megállójától néhány lépésnyire található a park. 
Pest felől érkezve ezekre a buszokra (a 27-est kivéve) az Urániánál, az Astorián és a Ferenciek terén kell felszállni, majd a budai hídfőben található megálló után kell leszállni. 
Buda felől a BAH-csomópontnál lehet e buszokra felszállni. A 27-es pedig a Móricz Zsigmond körtérről indulva, a hegyen át éri el Sánc utcai végállomását.


 

108 Napüdvözlet a tavaszi megújulás jegyében

- Meditációval, Jóga Nidrával 


Tavasz, Újhold, Húsvét utáni időszak: a test, lélek, természet megújulásának szimbóluma

NAMASTE!

Egy különleges alkalomra invitállak, 108-szor, vagyis 54 teljes körrel végezzük el rituálészerűen a Napüdvözlet gyakorlatsort, amikor az Újhold segítségével lezárjuk az előző időszakot, elengedjük a régi berögződéseket, lerakjuk a terheket, hogy frissen, új energiákkal üdvözöljük a virágzó természetet és megújuljunk életünk minden területén.

Az Újhold ideje különlegesen erős hatással van minden élő szervezetre, és ahogy a tavasz, szintén a megtisztulás, újrakezdés, újjáéledés időszaka.

Miben segít nekünk az Újhold időszaka?

- fizikai síkon javul a test teljesítő ereje,

- kreatívabbnak érezzük magunkat,

- akaratunk és kitartásunk is fokozottabb, így könnyebb lesz teljesíteni a gyakorlatot,

- minden teher különös gyorsasággal távozik tőlünk (lelki és fizikai),

- aznap a legnagyobb a szervezet méregtelenítési készsége, alkalmas böjt megkezdéséhez, tisztítókúrák végzéséhez,

- aznapi kapcsolatok, ismerkedések hosszabb távúak lehetnek,

- káros szenvedélyek, függőségek elhagyása.

A Surya Namaskara alap variációt végezzük, azaz nincsenek benne harcos és nehezített, kitartott pózok.

Egy komplett, teljes gyakorlat, ahol megtapasztalhatod, hogy a testtel végzett munka egyfajta mozgás-meditációvá válik, mialatt tökéletesen lecsendesedik az elme. A mozdulatokat a légzéssel szinkronban végezzük. Mivel a légzés az elmével közvetlen kapcsolatban áll, ha áramlik a légzés, vele együtt áramlik az elme, a test… A lelkesedésben, erőben sokat segít a szinkronban együtt légzés, mindez egy emelkedett állapotban.

Ha rászánjátok magatokat a kihívásra, életre szóló élmény, megtapasztalás maradhat. Nemcsak a testet, a lelket is erősíti.

A program ráhangolódással, bemelegítéssel, és meditációval kezdődik, melyben felajánlást teszünk és összpontosítunk az új céljainkra. A gyakorlatsort egy 20-30 perces Jóga nidrával, mély relaxációval tesszük teljessé.

Mire figyelj:

- Mindenki csak annyi energiát fektessen bele, amennyit tud, amennyire aznap éppen képes, nem szükséges végigcsinálni 108-szor a Napüdvözletet, anélkül is teljes értékű lesz a program. Nem az a cél, hogy túlerőltessük magunkat, mert egyrészt akkor amit felajánlunk, negatív érzéssel fog társulni, másrészt könnyen lesérülünk. Ezért ha bármikor úgy érzed, nyugodtan hagyd abba a gyakorlást, pihenj tovább ülve, vagy fekve.

- A gyakorlat előtt kb 2 órával fejezd be az utolsó étkezést, 15 perccel előtte pedig a folyadékfogyasztást, közben sem iszunk.

- Érdemes egy kis törölközőt is magaddal hoznod

Nem javallott:

migrén, menstruáció, magas vérnyomás, betegségek, terhesség és szülés utáni időszakban, gerincbántalmakkal, sérvek esetén.

Miért épp 108?

A 108-as szám jelentősége többféleképpen értelmezhető, de már régóta szent száma a hinduizmusnak és a jógának.

A Védikus kultúra neves matematikusai a 108-as számot a létezés teljessége számának tekintették. Ez a szám összeköti a Napot, a Holdat és a Földet: az átlagos Nap-Hold távolság 108-szorosa a Föld átmérőjének. Az ilyen jelenségek számos példának rituális jelentőséget adtak. A jóga hagyománya szerint 108 szent hely van szerte Indiában és 108 Marma-pont, avagy szent hely van a testünkön.

Időpont: 2017. április 22. (szombat), 17.00-19.30

Helyszín: Unity Jóga és Egészségcenter - Budapest, Bercsényi u. 5, 1111

Hozzájárulás: 3.500 Ft, Bejelentkezés: +36 70 6281522 , E-mail: unityjoga@gmail.com ,http://www.unityjogacenter.hu/

A programot vezeti:

Szelle Viki jógaoktató, Életmódtanácsadó és Terapeuta természetgyógyász

www.utazohm.blog.hu


 

 

 

108 Napüdvözlet a Telihold fényében

-Jóga Nidrával és teázással

NAMASTE!

Egy különleges estére invitállak, amikor 108-szor (54 kör) végezzük el a Napüdvözlet gyakorlatsort, felhasználva a Hold erejét megtisztítjuk testünket-lelkünket.

Talán riasztónak hangzik a 108 ismétlésszám, mégsem annyira nehéz, mint amennyire első hallomásnak tűnik… Csak a Surya Namaskara A (alap) variációt végezzük, azaz nincsenek benne harcos és nehezített, kitartott pózok.

Ez egy komplett, teljes gyakorlat, ahol megtapasztalhatod, hogy a testtel végzett munka egyfajta mozgás-meditációvá válik, mialatt tökéletesen lecsendesedik az elme.

A mozdulatokat a légzéssel szinkronban végezzük. Mivel a légzés az elmével közvetlen kapcsolatban áll, ha áramlik a légzés, vele együtt áramlik az elme, a test…

Ha rászánjátok magatokat a kihívásra, életre szóló élmény, megtapasztalás maradhat. Nemcsak a testet, a lelket is erősíti.

A program ráhangolódással, bemelegítéssel, és meditációval kezdődik, melyben felajánlást teszünk és összpontosítunk a céljainkra. A gyakorlatsort egy 20-30 perces Jóga nidrával, mély relaxációval tesszük teljessé, majd egy közös, teázós beszélgetéssel zárunk.

Mire figyelj:

- Mindenki csak annyi energiát fektessen bele, amennyit tud, amennyire aznap éppen képes, nem szükséges végigcsinálni 108-szor a Napüdvözletet, anélkül is teljes értékű lesz a program. Nem az a cél, hogy túlerőltessük magunkat, mert egyrészt akkor amit felajánlunk, negatív érzéssel fog társulni, másrészt könnyen lesérülünk. Ezért ha bármikor úgy érzed, nyugodtan hagyd abba a gyakorlást, pihenj tovább ülve, vagy fekve.

- A gyakorlat előtt 2,5 órával fejezd be az utolsó étkezést, 15 perccel előtte pedig a folyadékfogyasztást, közben sem iszunk.

-  Érdemes egy kis törölközőt is magaddal hoznod

Nem javallott:

migrén, menstruáció, magas vérnyomás, betegségek, terhesség és szülés utáni időszakban, gerincbántalmaknál fokozott óvatossággal, sérvek esetén.

A TELIHOLD

Az önmegvalósítás és az alkotás időszaka. Ekkor érünk testi és szellemi teljesítőképességünk csúcsára. Felfedezzük kincseinket, képesek leszünk lelkünk, sorsunk valódi útját követni, megoldani az igazi életfeladatainkat.

A holdtölte körüli napok kedvező alkalmat kínálnak a belső megtisztulásra. Ezeken a napokon rajtunk átáramló hatalmas energiaár fel tudja oldani a blokkokat, és ismét felszabadítja az energiapályákat, saját belső energiánkat is mozgásba hozhatja.

Az ősi tapasztalatok szerint Telihold napján, illetve az azt megelőző és a rákövetkező napon a legjobb lenne, ha igyekeznénk pozitívan gondolkodni, spirituális, lelki dolgokkal (is) foglalkozni, befelé figyelni.

A Telihold hatásai:

-ingadozó életkedv, érzelmi kitörések, feszültség, kapkodóbbá válunk, sértődékenyebbek vagyunk... (ennek tudatában jobban lehet kezelni ezeket az időszakokat)

-e napon gyűjtött gyógynövények hatása erősebb

-több gyermek születik

-megszaporodnak az erőszakos és szenvedélyektől túlfűtott cselekedetek, balesetek, öngyilkosságok

-ha számos személyiségi hiba van jelen, mint a harag, a kapzsiság, stb... akkor ezek is felszínre törhetnek és dominálhatják a gondolatainkat ezekben a napokban.

Miért épp 108?

A 108-as szám jelentősége többféleképpen értelmezhető, de már régóta szent száma a hinduizmusnak és a jógának.

A krisnások japa-mála-ja is (mantrafüzér) éppen 108 golyóból áll. A zen papok karkötője (juzu) szintén 108 gyöngyöt számlál.

A harcművészetek is ezt a számot emlegetik, mondván, hogy ennyi nyomópont van a szervezetben, ahol a test és a lélek találkozik.

A Védikus kultúra neves matematikusai a 108-as számot a létezés teljessége számának tekintették. Ez a szám összeköti a Napot, a Holdat és a Földet: az átlagos Nap-Hold távolság 108-szorosa a Föld átmérőjének. Az ilyen jelenségek számos példának rituális jelentőséget adtak. A jóga hagyománya szerint 108 szent hely van szerte Indiában és 108 Marma-pont, avagy szent hely van a testünkön.

A számmisztikában összeadva (1+8+0) egy olyan számot kapunk, amit piedesztálra emel a numerológia. A 9-es nagyon szerencsés szimbolikus szám.

Mi a teendőd addig?

- Ha időd engedi, otthon is végezd a Napüdvözlet gyakorlatsort, főleg ha nem vagy annyira jó kondiban, nem jársz rendszeresen órákra. Kevés ismétlésszámmal kezdd, majd folyamatosan növeld.

Időpont: 2017. február 11. (szombat), 17.00-19.30

Helyszín: Unity Jóga és Egészségcenter - Budapest, Bercsényi u. 5, 1111

Hozzájárulás: 4.000 Ft


A programot vezeti:

Szelle Viki jógaoktató

Előzetes bejelentkezés szükséges, február 9-ig!

(70) 628 1522


 

 

NyugalOhm Workshop

Kelet és Nyugat találkozása, elméleti és gyakorlati foglalkozás

A stressz szinte állandóan jelen van az életünkben, különösen az elkövetkező időszak, az ünnepi készülődés és az év vége egy komoly feszültség forrás lehet mindannyiunk számára. Tartalékainkat használjuk fel sokszor, aztán mire eljön a Karácsony, teljesen lenullázódunk. Vannak dolgok, amiken nem tudunk változtatni, de a hozzáállásunkon igen.

A több hónapos Thaiföld-India utam során buddhista kolostorokban is kaptam tanításokat thaiföldi és tibeti mesterektől, szerzetesektől, akik gazdagították eddigi ismereteimet. Olyan egyszerű életérzéseket is szeretnék megosztani, melyeket megtapasztaltam a Thai, hihetetlenül nyugodt hétköznapi életben, melyek egy másabb szemléletmódot adtak számomra is.

Ennek fényében állítottam össze a NyugalOhm workshopot, melynek lényege:

-  hogyan tudjuk beilleszteni a kelet bölcsességét, szemléleteit, gyakorlatait a nyugati hétköznapjainkba annak érdekében, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk ön-mag-unkban, és környezetünkben

-  Mai Pen Rai: a Thai életfilozófia, életbölcsesség

Mindehhez segítségként hívjuk

- a természetgyógyászat színes palettáját: gyógynövények, akupresszúra, kristályok, illóolajok stb., melyeket ki is fogunk próbálni, milyen hatással van ránk

- a jóga eszközeit: testgyakorlatok, relaxáció, meditáció, légzőgyakorlatok a stresszoldás érdekében

Sokat tehetünk magunkért, hogy felszabadultabban fussunk neki az idegpróbáló, feszült ünnepi készülődésnek, de az elsajátított gyakorlatokkal, tanácsokkal a hétköznapjainkat is könnyebbé tehetjük. Ha mi nyugodtak tudunk maradni, az a környezetünkre is hatással van. Megéri? J

Mert a változás VELÜNK kezdődik…

IDŐPONT: 2016. december 3. szombat, 17.00-19.00
HELYSZÍN: Unity Jóga és Egészségcenter - Budapest 1111, Bercsényi u. 5., www.unityjogacenter.hu
WORKSHOP ÁRA: 5.000 Ft

IDŐPONT: 2016. november 19. szombat, 17.00-19.00
HELYSZÍN: Shiva Jógasziget - Pápa, Fő tér 21.
WORKSHOP ÁRA: 4.000 Ft

Kérlek, hozz magaddal kényelmes ruhát a gyakorláshoz.
A foglalkozás után egy közös teázásra, beszélgetésre invitállak…

Várlak szeretettel:

Viki

Jógaoktató, Életmódtanácsadó és Terapeuta természetgyógyász, Andragógus
www.shivajogasziget.hu, www.utazohm.blog.hu

 


 

 

Lányok, Asszonyok! Jógagyakorlás csak Nőknek :) 

:)
Szeretettel várlak benneteket csütörtökönként a budapesti Moksha Yoga Clubba egy speciális foglalkozásra, mely a hatha jógára épül, és ahol kimondottan női ászanákkal, gyakorlatokkal, megerősítésekkel dolgozunk. A nőijóga gyakorlása során a női test és lélek különleges igényeire fókuszálunk, ahol lágyabban tudunk önmagunk felé fordulni, mélyebben megérthetjük működésünket.
 

Összpontosítunk az alsó három csakrára, a gyökér, a szakrális és a köldök csakrák aktiválása kerül leginkább előtérbe.
Finomabb a gyakorlás, ahol semmi erőltetés nincs, csak önmagunk vagyunk, áramolunk, elengedünk…

 

HELYSZÍN: 
Mokhsa Yoga Club
Csütörtökönként 17:30-tól 19.00-ig 
Online bejelentkezés (csütörtökönként 14:00 óráig) itt: 
http://mokshayoga.hu/joga/orarend/

http://mokshayoga.hu/https://www.facebook.com/mokshayogaclub/?fref=ts
1073 Budapest, Barcsay utca 14.

Várlak: Viki
www.shivajogasziget.hu
www.utazohm.blog.hu

 

 

 

 

 


HATHA JÓGA!

HELYSZÍN: UNITY Jóga és Egészségcenter, 1111 Budapest, Bercsényi utca 5. 

KEDD: 11.00-12.30, 17.30-19.00

SZERDA: 16.45-18.15, 18.30-20.00

CSÜTÖRTÖK: 11.00-12.30


Telefon: +36 70 6281522 , E-mail: unityjoga@gmail.com ,http://www.unityjogacenter.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/unityjogacenter/

Bejelentkezés a honlapon keresztül, bővebb információt kérhettek a megadott elérhetőségeken. 

 

 

Ön a(z) 729710. látogatója lapunknak
By GyGaTech (C)2010 (By G' V1.05)