Magyar

English

 
  •  

THAIFÖLD

SPIRITUÁLIS UTAZÁS A MOSOLY ORSZÁGÁBA

... és azon is túl ...

2017. Január 7-28.


Kedves Barátaink!

Meghívunk Téged, hogy tarts velünk egy újabb felejthetetlen ázsiai utunkon 2017-ben is, barátainkkal együtt, Balogh Béla és Bíró Zsolt személyében.

Amit tudni kell rólunk, hogy mi nem egy utazási iroda vagyunk, hanem Ázsiai utazók, és mint egy baráti társaság, akik évente tesznek egy spirituális utat Thaiföldre, a 2016-os kalandjainkról a www.utazohm.blog.hu oldalon olvashattok bővebben, a „Spirituális utazás dióhéjban” címmel.

Az előző utunk megtapasztalásai szerint annyiban változik a program, hogy most kifejezetten koncentrálunk majd a Thai kultúrából hasznosítható tanításokra, melyek jobbá, könnyebbé tehetik életünket. Bővítettük a forgatókönyvet, miszerint felmegyünk az északi, jóval spirituálisabb Chiang Mai városába is, ami megtapasztalásaink szerint Thaiföldön kihagyhatatlan élmény. Itt szinte mindenhol kolostorba és szerzetesekbe ütközünk. Ismerjük azokat a tanítókat, mestereket, akiket már ismerősként fogunk felkeresni, és külön tanításokban is fognak bennünket részesíteni.

Rendkívül sok tapasztalatban és spirituális élményben lesz részünk a 3 hét alatt, amit átlagos turistaként hallomásból sem élhetünk át, mert nem láthatunk bele olyan mélyen a helyi kultúrába, ahogy egy utazó szokta tenni, így közvetlenebb betekintést nyerünk egy 2600 éves buddhista kultúrába. Tűrhetően szélsőséges, ám mégis komfortos utunk alatt letaglóz bennünket Bangkok sűrűsége, a Thai kolostorok mélysége, a dzsungel kortalansága, a tengerpartok mennyországa... mindezt vidám társasággal és spirituális tanítókkal átélve, fűszerezve.

Három hétbe sűrített program csodás helyeken! Izgalom, kiábrándulás, visszaábrándulás, kacagás, tuktukozás, kolostori körülmények, masszázs, tengerparti tábortüzezés, elengedések, egózások, leckék, jóga, dzsungel, hajózás, mély beszélgetések, egymás tanítása, romvárosok, rovarcsípések, mosolyok, wow felkiáltások… nagyjából ezekre lehet számítani.

Az ÚT lényege a Thai kultúra és önmagunk megtapasztalása.

Azt tudni kell, hogy az út egy spirituális fitneszként is felfogható, mely egyrészt emel, másrészt megpróbáltat.

Ez nem egy bőröndös nyaralás, hanem egy hátizsákos, spirituális kalandtúra, ahol nem feltétlenül a komforton, inkább a lokális élményen lesz a hangsúly. Egy bizonyos fokú önállóságot, nyitottságot igényel, ahol akaratlanul is felszínre fognak kerülni gyenge pontjaink is, szembesülünk önmagunkkal, tágul komfortzónánk a különféle szituációk által, és egyfajta beavatást kapunk mindannyian. Amit ígérhetünk: mindenki megerősödve, feltöltődve, átalakulva fog visszatérni egy boldogabb hétköznapokba a mosoly országából…

Részletesebb programmal kapcsolatos érdeklődés:

tasbognar@gmail.com, shivajogasziget@gmail.com

Képes beszámoló:

http://utazohm.blog.hu/2016/07/10/spiritualis_utazas_thaifoldre

Bemutató előadás:

Soter Klub, 1066. Dessewffy u. 53.

2016. július 23., 19.00 órakor


Kalandra fel! :) 

 

BLOG:

http://utazohm.blog.hu/2016/02/01/bekoszonto_974

 

 THAIFÖLD

SPIRITUÁLIS UTAZÁS A MOSOLY ORSZÁGÁBA

... és azon is túl ...

2016. Január 9-30.

Meghívunk Téged, hogy tarts velünk egy újabb felejthetetlen ázsiai utunkon.

Mi nem egy utazási iroda vagyunk, hanem egy jól összeszokott baráti társaság, akiknek nem ez az első csoportos kalandja Ázsiába. Tapasztalt spirituális tanítók, gyakorlók és utazók vagyunk, ezért váratlan, turistákat érő napi problémákba nem fogsz belekeveredni.

Utunk során rendkívül sok tapasztalatban és spirituális élményben lesz részünk a 3 hét alatt, amit átlagos turistaként hallomásból sem élhetünk át, mert nem láthatunk bele olyan mélyen a helyi kultúrába, ahogy egy utazó szokta tenni, így közvetlenebb betekintést nyerünk egy 2600 éves buddhista kultúrába. Ez nem egy bőröndös nyaralás, hanem egy hátizsákos élménytúra, ahol nem feltétlenül a komforton, inkább a lokális élményen lesz a hangsúly. Tűrhetően szélsőséges, ám mégis komfortos kalandunk alatt letaglóz bennünket Bangkok sűrűsége, a thai kolostorok mélysége, a dzsungel kortalansága és a tengerpartok mennyországa...mindezt vidám társasággal és spirituális tanítókkal átélve.

  

 

 

Dióhéjban az útról:

Érkezésünk után Bangkok legfőbb buddhista látványosságait csodáljuk meg, és eldugott kis helyekre is el fogunk kalandozni.

 

Ezután a csendes Ayutthaya városában elmélyedünk a thai kultúra egyik bölcsőjében, gyakorlati tanításokkal megfűszerezve. 

Innen egyenesen délre vesszük az irányt, a terravada buddhizmus egyik központjába, SuanMokh dzsungel kolostorába, ahol a thai királyok is esedeztek a bebocsátásért. Reményeink szerint itt három napot fogunk eltölteni. 

 Ez után Khao Sok  -az Amasonas után-, a világ második legöregebb dzsungelének leszünk vendégei, ahol nemcsak négy napot töltünk el, hanem a helyi kolostor mellett újabb gyakorlati tanításokkal leszünk gazdagabbak.

  

 Innen a földi paradicsomnak nevezett, turisták által nem annyira látogatott Krabi mellett található Ao Nang tengerparton, elszigeteltebb élményekkel zárjuk utazásunkat...a fakultatív kambodzsai kitérő előtt.

 Azok, akik inkább a kambodzsai Angkor templom komplexumra kíváncsiak, egy külön csoportban 3 napot tölthetnek ebben a fantasztikus világörökségben, hazautazásuk előtt.

 

 

 

Vezetők:

Bognár Tas 5 évet élt Ázsiában, ebből 2.5 évet Thaiföldön. A hely és a kultúra ismerete nagy segítségünkre lesz számunkra, hogy elkerüljük azokat a naponta frusztrációt okozó problémákat, melyeket minden turista átél (furfangos átverések, egészségügyileg és anyagilag nem várt szituációk stb) Thaiföld spirituális oldalába is be tud bennünket vezetni, hiszen több kolostorban is tanult tudati és meditációs technikákat, melyeket autentikus körülmények között nekünk is át fog adni.

A thaiföldi és tibeti kolostorokban szerzett tudásával Magyarországon több mint 10 éve auraelemzőként, tisztánlátóként és szellemi tanítóként dolgozik.

www.auraszakerto.hu

Palacskó András már többször vezetett csoportot Nepálban, Indiában- az utóbbi buddhista zarándokutat 2011-ben Bognár Tassal együtt.

András barátságos kisugárzása, nyugalma, humora a társaság és az utazás hangulatát nagy mértékben növeli. Nem beszélve tudásáról, mind a buddhizmus, mind a spiritualizmus területén, melyeket utazásunk során szintén meg fog osztani velünk különböző egzotikus helyeken.

Végzettségét a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán szerezte, ám széles látókörűségének köszönhetően, tudását folyamatosan azóta is világszerte bővíti és oktatja.

www.tudatosteremto.hu

További segítőink is Ázsiát csoportosan megjárt utazók:

Szelle Viktória évek óta főállású, okleveles jógaoktató, felnőttoktató, számunkra nagy segítséggel lesz, hogy türelmével, empátiájával összefogja a csapat lelkét és bátran forduhattok hozzá különböző egyéni problámákkal is. Utunk során jógaórákkal, és természetgyógyászati ismereteivel gondoskodik arról, hogy testileg és lelkileg a csapat még jobban érezze magát.

www.shivajogasziget.hu

Dienes Maja több alkalommal vezetett utat Indiában és Nepálban. Évek óta foglalkozik Taicsival, Taoizmussal és Buddhizmussal. Andrással együtt az Access Consciousness eszközeit használva segíti a mindennapokban a tudatosabbá válást. Több energetikai és egyéb eszköz van a kezében, amivel segíteni tud számodra jóban-rosszban. Kedves ráhangolódása, humora komoly támogatás lehet egy ismeretlen környezetben.

Részvételi költség: 270.000 Ft + repülőjegy

 

Részletesebb érdeklődés:

Thaifölddel, az úttal kapcsolatban: tasbognar@gmail.com

Jelentkezés, általános tudnivalók, szervezés: shivajogasziget@gmail.com

 

Bemutató előadások:

Létezés Öröme Központ (www.teremtotudat.hu), Budapest 1023., Lövőház u. 29.

2015. augusztus 21. 10.00, szeptember 5. 18.00.

 

 

 

  

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ön a(z) 729718. látogatója lapunknak
By GyGaTech (C)2010 (By G' V1.05)