Magyar

English

 
  •  

 

Namaste, üdvözöllek kedves Olvasó!


Szelle Viktória: a SHIVA Jógasziget alapítója

Jógaoktató, Természetgyógyász- Életmódtanácsadó és terapeuta, Diplomás felnőttoktató
Hatha jóga, Vinyasa Flow jóga, Női jóga, magánórák, céges jóga, egyéni terápiák, szabadtéri jóga Budapesten, angol nyelven is

http://utazohm.blog.hu/

Vidéken, a Bakony közelségében nőttem fel, így a természet erősen befolyásolta a személyiségemet, az Élethez való viszonyomat és tiszteletemet az emberek és az élőlények iránt. Már gyermekkorom részévé vált a sport, a mozgás. A sport is egy remek kezdet a későbbi kiteljesedésben, mert már gyermekkorban többek között alázatra, kitartásra, testtudatosságra tanítja az embert.
Kipróbáltam mozgásformákat, de folyamatosan munkálkodott bennem „valami”, mindig éreztem egyfajta hiányt. Rengeteg kérdés villant fel, egyre erősebben: ki is vagyok én, honnét és miért jövök, mi az élet értelme…?
Kerestem, kutattam, "vallási" szervezetekbe (Mormon, Hit gyülekezet...) csöppentem, de igazán sehol sem találtam a helyem. 

A jóga 1999-ben, szinte észrevétlenül kúszott az életembe, és azonnal a szerelmemmé vált. Belevetettem magam az új ismeretlenbe, elkezdtem gyakorolni, órákra járni, tanfolyamokon részt venni, önismereti utakon járni, ami azóta is tart. 2008 óta hivatásommá vált, hogy eddigi tapasztalataimat tovább adjam az érdeklődőknek, hogy elinduljanak a saját felfedező útjukon. Ázsiai utazásaim élményei (India, Nepál, Thaiföld) sokat változtattak nemcsak az életszemléletemen, hanem hozzáállásomon is a saját gyakorlásom és a tanítás területén is. 


Útközben megismerkedtem egy extrémnek számító sporttal is, a szabadtüdős búvárkodással(freediving). Oxigénpalack nélkül, egy levegővel merülünk a nagy kékségbe. Nagyon sok kapcsolódási pontot találtam a jóga és a freediving között. Ezt a típusú merülést akár önismereti tréningnek is fel lehet fogni. Nem az extrémitás vonz ebben, a mélységek meghódítása, sokkal inkább önmagam mélységeinek a feltárása, ahogy a jógában is. Mint egy gyöngyhalász. Ez is egy út a sok közül… Itt még inkább közelebb kerültem és megismerkedtem a légzőgyakorlatok és a meditáció fontosságával.

A jóga nem sport, nem vallás... hanem egy életmód. Sokkal több annál, minthogy kicsavart és akrobatikus pózokat veszünk fel és ezzel elkápráztassunk másokat.

A testünk egy érzékeny műszer, mindig visszaigazol és útmutatóul szolgál, fontos odafigyelnünk jelzéseire, hogy felfedezzük blokkjainkat, ráleljünk, életünk melyik területét kell rendbe tennünk. Különösen a gyengédebb típusú jógázás közben számos üzenetet hordoz számunkra, ha nyitottak vagyunk a felmerülő testérzetekre, emóciókra. Egy-egy ilyen találkozásból sokat tanulhatunk, építkezhetünk.

Nemcsak abban a 1.5 órában jógázunk, hanem a gyakorlás közben megszerzett tudást, tapasztalatokat kivisszük az életbe, beintegráljuk a mindennapjainkba, cselekedeteinkbe. Itt kezdődik a Jóga lényege, valódisága, ahogy lelépünk a szőnyegről. Ahogy gondolkodunk, beszélünk, lélegzünk, szeretünk, dolgozunk, házimunkát végzünk, nevelünk… ahogy megéljük önmagunkat. A figyelmünk egyre inkább befelé kezd irányulni, és egyszercsak meghalljuk lelkünk hangját. Lecsendesülnek a bennünk tomboló érzelmek, gondolatok. Megtanulunk szabadon, szívből élni, a jelenben létezni, örömtelibbnek lenni.
A jóga Élni tanít!

Tanulmányaim során többféle jógarendszerrel, stílussal találkoztam, találkozom, melyekből származó tapasztalataim tanításom szerves részét képezik. 2008-ban kezdtem el tanítani Pápán, és  létrehoztam a Shiva Jógaszigetet, egyre több lelkes jógázóval és oktatóval... :) Jelenleg Budapesten tevékenykedek.

Iskolák, tanfolyamok:

ELTE-Pedagógiai és Pszichológiai kar

Padma Jógastúdió – International Wellness Institute

Asram Jóga és Meditációs Központ

Purnam Yoga & Selfness Nemzetközi Jógaoktatói Akadémia

Konnektív Felnőttképző Kft. - Természetgyógyászat

Prana Nadi I, II

Workshopok, előadások...

Eddigi oktatóim, tanáraim, inspirálóim... akiknek köszönettel tartozom (időrendben):
Dr. Fischer Szatmári László
(Kőrösi Csoma Jógaegyesület), Bálint János (Padma Jógastúdió akkor, a mostani Purnam Jógaközpont vezetője), Kádár Zoltán (a Magyar Jógatársaság egyik alapítója), Papp József (pszichológus, a Himalájai Jógatradíció magyarországi csoportjának vezetője), Kevin Gardiner (a New York-i Iyengar-jóga Intézet alapító tagja), Mezősi Anna (jógaoktató, shiatsu-gyógyász), Bene Máté Zoltán (fizioterapeuta, jógaoktató), Swami Veda Bharati (a Szádhana Mandir jelenlegi spirituális vezetője és tanítója), Varga Judit (Vinyasa Flow Jóga oktató).
Személyes fejlődésemben, gyakorlásomban, az oktatói tudásom elmélyítésében Bálint János, akit mesteremnek tekintek, útmutatásával tanulok folyamatosan...

...és nem utolsó sorban köszönettel tartozom a többi jógás társamnak, akikkel együtt én is rengeteget tanulok... :)

Várlak szeretettel! :)

Viki
06 20 235 8738, shivajogasziget@gmail.com

 

 

Kérlek Benneteket, hogy a Shiva Jógasziget pápai óráival kapcsolatos kérdéseitekkel Adrihoz forduljatok ezentúl.

Köszönöm!

Bencze Adrien: 30/479-3696, jogaadri@gmail.com

 

 


Benczéné Sándor Adrien:

Gyermekjóga oktató, Dinamikus jóga oktató (angol nyelven is), Stretching, csoportos hangfürdők, egyéni hangterápiák

Benczéné Sándor Adrien vagyok, gyermekjóga és dinamikus jóga oktató, hangtál terapeuta. 2011-ig Budapesten éltem, és dolgoztam. Sajnos a mai rohanó világban nagyon gyakran jelen lévő stressz engem sem került el, melynek egyik következménye a folyamatos hátfájás volt, amelyet időnként masszázzsal próbáltam csillapítani. A masszázs jótékony hatása azonban csak ideig-óráig tartott. Mivel Budapesten belül sok időt töltöttem utazással, a családomtól már nem akartam több időt elvenni. Így a napi rendszerességű futáson kívül más mozgás nem fért bele az időmbe.

Valami miatt már nagyon régóta vonzott a jóga, de akkor még nem tudtam, hogy ez nem csak mozgást jelent. Csak miután Pápára költöztünk találtunk „egymásra” a jóga és én. Eleinte Nagy Ritánál jógáztam Iyengar stílusban, majd lehetőségem adódott a Hatha jógát is kipróbálni egyből egy 108 Napüdvözletet gyakorló órán (!). Nagyon nehéz volt, de végig tudtam csinálni, és ez annyira meghatározó lett számomra, hogy attól kezdve a Viki óráit látogattam.

Oktatóm Szelle Viktória személye, elhivatottsága, nyugodtsága és nem utolsó sorban hatalmas szaktudása és türelme szinte az első pillanattól magával ragadott, és szenvedélyemmé tette a jógát. A rendszeres - nem ritkán heti legalább háromszori – gyakorlás és magának a jógának a csodálatos hatása nem maradt el. Ezt az érzést szavakkal nem igazán lehet elmondani, mindenkinek magának kell megtapasztalni! A rendszeres jógázás többek között nyugodtabbá, elfogadóbbá, megfontoltabbá tett.

A jóga szeretete és jótékony hatásainak megtapasztalása indított el a jógaoktatóvá válás útján.

Gyermekjóga oktatói végzettségemet Csíki Mariannál - a Gyermekjóga című könyv írójánál, és a Jóga-móka módszer megteremtőjénél - szereztem. Marianntól olyan elhivatottságot tanultam a gyermekjóga oktatásához, amely gyökeresen megváltoztatta a gyerekekhez való hozzáállásomat.

A gyermekjóga oktatását 2014 augusztusában kezdtem el egy napközis gyermektábor keretében, mely után a gyerekek, és szüleik visszajelzéseiből kiderült, hogy igénylik a rendszeres gyakorlást, így 2014 szeptemberében elindítottam a gyermekjóga órákat négy korcsoportban 3-17 éves gyermekeknek. Lelkesedésem, - és úgy vettem észre, hogy a gyerekek lelkesedése is - azóta csak nőtt!

2014 őszétől tagja vagyok a Gyermekeink Mozgásáért Egyesületnek, amelynek fő céljafelhívni a szülők figyelmét arra, hogy gyermekeink mozgása miért olyan fontos a mai világban. A középpontban a gyermekekre irányuló mozgáslehetőségek biztosítása áll, egészen a magzati kortól a babakoron át az óvodás-, iskolás- és a kamaszkorig befejeződően. Az Egyesület munkájába beépül a gyermekjóga, és a mozgásfejlesztés. Szakmai fejlődésünk érdekében pedig évente négy alkalommal egyesületi gyűléseken veszünk részt.

2015 májusában anatómiatudásom bővítése érdekében Almásy Csilla gyógytornász-fizioterapeuta, jógaoktató, gerinctréner, és dinamikusjóga oktató tanfolyamát végeztem el, amellyel egyúttal Dinamikusjóga oktató végzettséget is szereztem. Almásy Csilla személye és hatalmas szaktudása arra ösztönzött, hogy megtanuljam tőle a stretching csínját-bínját is, így a Dinamikusjóga órának körülbelül egynegyed része ezzel telik.

Mivel a Dinamikus jóga rendkívül változatos és biztonságos, ezért a Tini1 és 2 csoport, azaz a 12 éven felüli gyerekek is szívesen látogatják.

Régi vágyam vált valóra, amikor 2015 novemberében eljuthattam és elvégezhettem a Hangterépia Központ Hangtál-terapeuta képzését is. Az ehhez szükséges hangtálakat már sikerült beszereznem, melyekkel már képes vagyok harmonizáló- és stresszkezelő terápiákat is tartani akár egyénileg, akár csoportosan.

Szeretettel várom a Gyermekeket, Felnőtteket!
Namaste!

Adri

 


 

 

 

Kerekes Veronika: Kismama jóga, Babás jóga

A Türr István Gimnázium és Pedagógiai Szakközép Iskolában végeztem 2003-ban pedagógia szakon. Ezt követően a gyermekvállalás vágya ébresztette fel bennem újra az érdeklődést ezen pálya iránt, így 2011-ben a budapesti Pannon Kincstár Gimnáziumban kisgyermekgondozó, -nevelő szakképzettséget szereztem. Ebben az évben született meg kisfiam, Kende.

A jóga iránt már korábban is érdeklődtem, de Kende fél éves korában a testi és lelki öngyógyítás tudatos döntésével kezdtem el gyakorolni Nagy Ritánál. Nála tanultam meg, hogy az ösztönös energiámat hogyan öntsem tudatos formába önmagam és mások hasznára, melynek megvalósítására Szelle Vikitől kaptam lehetőséget.
2013 májusában végeztem el a Padma Jógastúdió kismama jóga oktatói tanfolyamát, mely sokat segített saját szülésélményem feldolgozásában is és ezt követően csatlakoztam a Shiva Jógasziget csapatához.


Várlak Szeretettel:
Vera 
 
 
 
 
 
 

Nagy Katalin:
 
Preventív gerinctréner, Gerincjóga és sport oktató, Gerincterápia jógával, (akár egyénileg is), Gyógyító női jóga terápia
 

Namaste, üdvözöllek!

Gerincjóga és gerinctréning órákat tartok Pápán, a Shiva Jógaszigeten. Köszönet a lehetőségért Szelle Viktóriának. Fontosnak tartom a preventív szemléletű óratartást, a mély anatómiai tudást, a modern ülő, életmódunkhoz igazítani a jógázást. Valamint, hogy a mindennapok forgatagában egy kicsit lelassuljunk, szánjunk időt magunkra, feltöltődésre, megújulásra, hogy a jóga terápiaként hasson, testre, lélekre, szellemre. Hiszen összefüggenek, egy komplex rendszert alkotva.

Az óráknak fontos eleme a stresszoldás, az óra végi relaxáció, időnként belecsempészett lelkiség, szellemiség. Így a gerincjóga órák sem kizárólag a fizikai lényünknek kedveznek, hanem lelkünknek is.


Ha munkádból, tanulásból adódóan sokat kell ülnöd, vagy állnod, kisebb mozgásszervi panaszaid vannak, sokat fáj a hátad, nyakad, derekad, jó helyre érkeztél.

Ha szeretnéd megelőzni a gerincpanaszokat és helyesen, tudatosan szeretnéd átmozgatni magad, lenyugodni, elcsendesedni, a gerincjóga és a gerinctréning is hatékonyan tud neked segíteni.

Ha bizonytalan vagy, hogy megfelelő lenne neked az óra, fusd át a (folyamatosan bővülő) továbbképzéseim listáját, az órák leírását, és dönts belátásod szerint.


A gerinctréning intenzívebb, a tudatos mozgás kedvelőinek, míg gerincjógán nagyobb hangsúly kerül az ellazulásra, lelki feltöltődésre.

Ezekkel a mozgásformákkal a tapasztalatok szerint csökkenthetők, megszüntethetők a modern életmódból eredő nyak, hát- és derékfájás, javítható az egyensúly, a stabilitás, formásabbá válhat a test, nyugodtabbá a hangulat.


Bármilyen kérdésed lenne a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül veheted fel velem a kapcsolatot.


Ha többet szeretnél megtudni, rólam, továbbképzéseimről, óráimról, látogass el a gerincjógablogra, itt megtalálod többek között azt is, mikor tartok órákat, (akár ingyenesen, a természetben is) legfrissebb eseményekről, hírekről, általános tudnivalókról innen tájékozódhatsz:


www.gerincjogaterapia.blogspot.com


Szeretettel várlak! 
 
 
Magyar Zoltán:

Gerincjóga oktató
 
A jógával huszonéves koromban találkoztam először. Ez akkor még csak abban nyilvánult meg, hogy hozzájutottam az akkor még ritkaságnak számító kevés jógakönyv egyikéhez. Lelkesen merültem bele, és elkezdtem egyedül, könyvből gyakorolni, mivel oktatásról,tanfolyamról hallani sem lehetett. Természetesen így nem sokra mentem.
Az érdeklődésem továbbra is megmaradt,így kerültem 2009-ben Szelle Vikihez, akinél a hatha jóga alapjaival ismerkedtem. Az ő elhivatottsága nagyban hozzájárult ahhoz, hogy intenzívebben foglalkozzam a jógával.
Néhány évvel később találkoztam Győrben Szeredi Szilvia jógaoktatóval, akinek gerincjóga óráit látogattam. Mivel korábbi, gyógyult gerincsérvemmel néha problémáim voltak,többet szerettem volna megtudni az alkalmazott jóga e formájáról. Ahhoz, hogy otthon is gyakorolni tudjak, rendszerezni kellett az addigi tapasztalatokat. A pozitív változások hatására és Szilvia lelkes biztatására Győrben elvégeztem a gerincjóga oktatóképzést.
 
Hiszem hogy a jóga eszközeivel elérhető, javítható a testi lelki egyensúly.A gerincjóga egyik legfőbb célja a tartás javítása,nem csak testileg,lelkileg is.

2015 nyara óta oktatok gerincjógát, év végén csatlakoztam a Shivajógasziget oktatóihoz.

 Bejelentkezés: 70/450-5705

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Idei Edina:

Kineziológus,  Kahi Healing Practitioner, OH- kártya Instruktor, Önismereti Tréner

Kineziológiával 2003 óta foglalkozom. A kineziológia Three in One Concepts indított el igazán a tanulás és önmagam jobb megismerése útján. A tanfolyamokat újabb és újabbak követték pl.: Bach-virágterápia, numerológia, gyermektanfolyam-oktatói – hogy néhányat említsek. 2009-ben megismerkedtem az AFT-Erőterápiával, valamint forradalmian új metódusával, az ELMEAKUPUNKTÚRÁVAL. 2012-ben pedig egy új 4 dimenziós, egységes gyógyítási koncepcióval, a KAHI Healinggel találkoztam, amely nagyszerű lehetőségeket tárt fel előttem. Olyan módszerek elsajátítására törekszem, amivel mind magamnak, mind a hozzám forduló embereknek a legtöbbet tudok segíteni. Életemben mindig jelentős szerepet játszottak a gyerekek és a velük való munka. Önfejlesztő tréningeken és egyéni kezeléseken dolgoztam és dolgozom velük. Fontos szerepet kap önmaguk és egymás jobb megismerése, a kommunikáció, együttműködés, felelősségvállalás, problémamegoldás, -kezelés, valamint a tanulási képességeik fejlesztése.

Alkalmazott módszerek: Kineziológia, Kahi- healing, AFT/ Erőtérterápia, Elmeakupunktúra, Brain Gym, Bach virágterápia, Orosz gyógymódok, OH- asszociációs kártyák


Bejelentkezés:

E-mail: edina.kinez@gmail.com Telefon: +36 20 415 6947

 

 

 

 

Mészáros András:

Hatha jóga 

Sziasztok.
Mészáros András vagyok. Évekkel ezelőtt egy hatha-jóga dvd segítségével ismerkedtem meg a jógával. Az ászanák testre gyakorolt jótékony hatása mellett, sokat segített nekem a spirituális fejlődésemben és hogy még jobban megismerjem önmagam. 2014-ben messzebbről költöztem egy Pápa melletti kis faluba Várkeszőre, amikor jött a belső hang, hogy kellene keresni egy jógatermet, és kipróbálni egy oktató által vezetett jógaórát is. Nem fogadtam volna nagy tétben, hogy találok ilyet a közelemben, ám szerencsére nem így történt. Így ismerkedtem meg Szelle Viktóriával, akinek az óráit rendszeresen látogattam. Akkor még nem sejtettem, hogy egyszer még én is órát tarthatok a Shíva jóga szigetben, noha Vikivel az első beszélgetésünk alkalmával szóba került, hogy nem véletlen tévedtem be az órájára (hiszen véletlenek nincsenek). Könnyen megszokjuk a jó dolgokat, és félünk a változástól, az újtól. Ezért is volt rossz, amikor Viki úgy döntött, hogy nem oktat többé Pápán. Ekkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy jógaoktató legyek. Ebben Kiss Zoltán Nitai jógaoktató volt a segítségemre, akinek az iskolájában (Nitayoga központ és jógaterem) hatha jógaoktatói képzettséget szereztem. 
Óráimon mindenkit szeretettel várok.

Bejelentkezés: 70 940 4340

 

 

 

 

Om Shanti, Béke Veled!

 

"Mindannyian keresők vagyunk. Lehet, hogy az oly régen elveszített boldogságot, belső békét, szeretetet vagy igazságot keressük, vagy talán magunk sem tudjuk, mi az amire vágyunk. Vannak pillanatok, amikor világosan érezzük, hogy szükségünk van valamire, ami meghozza számunkra a belső beteljesülést. Kezdd el a keresést..."
/Paramhans Swami Maheshwarananda/
 
 

 

Ön a(z) 729716. látogatója lapunknak
By GyGaTech (C)2010 (By G' V1.05)